Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Milyen jótékony hatása van életünkre nézve a rendszeres mate tea fogyasztása?

Problémát jelent a reggeli ébredés? Igyon kávé helyett mate teát. A mate teában meglévő koffein másképp hat testünkre, mint a kávéban megtalálható koffein. A mate tea élénkítő hatása ennek eredményeképp később és elnyújtva jelentkezik.

Oolong tea hatásai - A többség tudja, hogy a mate tea számtalan antioxidáns molekulát tartalmaz. Folytatás a Somerset zöld kávé tea ára weboldalán. Vajon miért is nélkülözhetetlen egészségünk megóvása szempontjából? Az antioxidánsok szervezetünk egyik pótolhatatlan elemei. Szervezetünk anyagcseréje során igazán reakcióképes szabad gyökök keletkeznek. Az orvostudomány mai nézőpontja szerint ezek a szabad gyökök leginkább a daganatos megbetegedésért, érrendszeri problémákért és az öregedésért felelősek.


A mate teában található jó néhány antioxidáns megköti ezeket a szabad gyököket. A nagy reakcióképességű vegyületek megkötésével a mate tea fogyasztása jelentősen védi egészségünket. A mate teában és a kávéban azonképpen előfordul a koffein. Nagyon sok embernek nélkülözhetetlen a reggeli kelésben. Valamint nap közben is szükség van a stimuláló hatású koffeinre. Azonban nem mindegy, hogy mate tea vagy kávé ivásával juttatjuk testünkbe a fontos koffeint. Általánosan elmondható, hogy a mate tea kevesebb koffeint tartalmaz. A mate teában lévő koffein hasznosítása csersavakhoz kötődik, így máshogyan szívódik fel, mint a kávéban lévő koffein. A frissítő hatás evégett később és enyhébben jelentkezik. Ami szerfelett lényeges: tovább tart.


Címke: jázmin tea, fehér tea

Forrás: tea.hu, 2016-08-07 11:25

2005 - 2020 © minosegmania.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.