Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mesekönyv, amit kedvelnek a gyerkőcök

A felcseperedő gyereknek nagy igénye van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a klasszikus humán összefüggéseket, szimpatizáljon a vitézekkel, és megismerje a rosszakarókat

Húsvéti versek - A népmesék a megélhetési bajokat mindig tömören és egyértelműen fogalmazzák meg. Így a ifjonc a mondanivaló lényegével szembesül, míg a nyakatekertebb cselekmény csak összezavarná a lurkót. A mesekönyv minden tényállást egyszerűsít. Alakjait precíz vonallal alkotja meg, a részletek közül csak a legfontosabbakkal foglalkozik. Szereplőiben leheletnyi az egyéni vonás, inkább típusokat képviselnek. Sok modern mesetörténettel ellentétben, a mesékben a rossz éppúgy jelen van, mint az erény. A jó és a rossz részben minden mesében alakot ölt valamelyik szereplőben, és megnyilvánul tetteiben, mint miközben mindkettő jelen van az életben és minden emberben is. Ez a kettősség viszi azt az erkölcsi problémát, amelynek megoldásáért harcolni kell.

A mesekönyvben valóságos emberekhez hasonló, körülményes és életszerű karakterek segítségével a ifjoncok nem tudnák olyan könnyen megtanulni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a rendkívüli jellemek példáján.

A mesekönyvek üzenetét minimum olyan jól lehet illusztrálni, akárcsak megírni magát a históriát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és jó pszichológiai vénák kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival. Mesekönyv tudásbázis a meseld.hu weboldalon.

Címkék: mesekönyv

Forrás: meseld.hu, 2016-09-30 22:49

2005 - 2020 © minosegmania.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.