Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Mesekönyv amit kedvelnek a gyerekek

A felcseperedő gyereknek tetemes szüksége van arra, hogy mesekönyv olvasásával átlássa a puritán emberi kapcsolatokat, szimpatizáljon a hősökkel

A mesekönyv valóságos emberekhez hasonló, ágas-bogas és életszerű figurák segítségével a gyerekek nem tudnák olyan könnyen megérteni a jó és a rossz közötti különbséget, mint a szélsőséges jellemek példáján. A Meséld mesekönyv honlapján kereshető tanulmány. A mesekönyv üzenetét legalább olyan jól lehet grafikázni, akár megalkotni magát a fabulát. A meseillusztráláshoz gyermeki látásmód és nagyon jó pszichikai vénák kellenek, amelyekkel azonosulni lehet a gyermeki lélektan titkaival.

A mesekönyvben szereplő főhősök karakterébe bújva éli meg a veszélyt, a megmenekülést, az jókedvet a bánatot, vív az igazságért, és nyeri el méltó jutalmát - vagy büntetését. Az aprókban így maradnak meg az erkölcsi tanulságok. A mesekönyv nem csak felüdítő, hanem nagy részben nevelnek is: az életről nevelnek, érzelmi kapaszkodókat nyújtanak és segítik az egyediség alakulását.

Forrás: meseld.hu, 2018-03-13 22:40

2005 - 2020 © minosegmania.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.