Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Családi pótlék információk

A magyar állam havi gyakorisággal anyagi segítséget nyújt a gyermekek neveléséhez, iskoláztatásával járó kiadásokhoz gyermeknevelési támogatás keretében a családi adókedvezmény mellett.

Pár éve a családi pótlék nevet két részre szedték, ami után a nevelési ellátás vagy az iskoláztatási támogatás képezi a családi pótlék (csp) fogalmát:
aszerint jár a családi pótlék egyik vagy másik formája, hogy a gyermek betöltötte-e már a tanköteles kort, vagy sem.

A családi pótlék nélkülözhetetlen támogatás a munkabér / anyasági támogatás, CSED, GYED, GYES, GYET mellett a gyereke(ke)t nevelők számára, ezért nem mindegy mikor használható fel. Az tranzakció dátuma nem bizonyosan esik egybe a banki folyószámlán történő jóváírással. Bankszámlára utalás esetén egy-két nap, viszont a postai kézbesítésnél négy-hat nap múltán lesz elérhető a kiutalt családi pótlék pénzösszege.

Honlapunkon segítségként publikáljuk az egyes hónapok szerinti várható utalási időpontokat.

A családi pótlék alanyi jogon kapható ugyan, de kézhezvétele feltételhez kötött:
Az átszabott családi pótlékból keletkeztetett iskoláztatási támogatás azt jelenti, hogy ha a gyermek elérte a tankötlees kort és iskolába jár, akkor a nevelő csak akkor kapja meg ezt a pénzt ha a gyermek nem hiányzik ötven óránál többet igazolás nélkül. Ha a gyermek még óvódába jár, akkor nem hiányozhat igazolás nélkül az óvodából 20 napnál többet, különben a nevelési ellátás címszóval fémjelzett juttatás utalása felfüggesztésre kerülhet.

Az érettségit követően megszűnik a családi pótlék a gyermek után. A családi pótlék mert csak az iskolai tanév befejeztéig, azaz június végéig vehető igénybe. A törvény értelmében tudniilllik a családi pótlék (azaz iskolásnál iskoláztatási támogatás) a tankötelezettség teljes időtartamára érvényes, illetve addig, míg a gyermek iskolában tanul, de legfeljebb annak a tanévnek a befejzetéig}, amikoris betölti a 20. - különleges nevelési igényű gyermek esetén a 23. - életévét. Aki érettségi után nem kerül be egyetlen felsőoktatási intézmény nappali tagozatára sem, és munkát sem vállal, vagy aki esti vagy levelező rendben végzi tanulmányait, annak gondoskodnia kell a TB-járulékának megfizetéséről. , amikoris betölti a 20. - sajátos nevelési igényű gyerek esetében a 23. - életévét.

 

Cikkajánló

 

Amit limuzin rendelés témában mindenképp tudni kell
Hatékony keresőoptimalizálás, rangsorolás algoritmusHatékony keresőoptimalizálás, rangsorolás algoritmus

2005 - 2024 © minosegmania.hu | Az oldalon található anyagok kizárólag a szerző hozzájárulásával és a forrás megjelölésével használhatóak fel.